Kunskap & inspiration

Utifrån min kommande bok “Heartspace- att leda sig själv och andra till att våga anta komplexa utmaningar” föreläser och inspirerar jag företag, organisationer och individer till att hitta vägen till förändring inom dem. Föreläsningen berör frågor som handlar om inkluderade kommunikation, entreprenörskap, mångfald, utanförskap, mobbning, jämställdhet, social hållbarhet och ledarskap för förändring.

“May your choices reflect your hopes not your fears” sa Nelson Mandela, ett citat som vägleder mig och som i mycket kan sammanfatta mitt budskap. Jag skräddarsyr alltid upplägg och tidsramar med varje arrangör och därför blir varje föreläsning lite annorlunda från den tidigare. Jag genomför även workshops, kurser och individuella rådgivningsessioner för att ta vidare kraften från den inspirerande föreläsningen och gemensamt jobba direkt med praktiska utmaningar i verkligheten för de organisationer och individer jag möter. Det går också att boka mig som deltagare i panelsamtal och debatter.

Hösten 2018 återupptar jag också mina uppskattade kurser i Etisk försäljning som bygger på mina andra bok med samma namn. Se längre ner på sidan. Dessutom kommer jag hålla policy labs i Falun och runt om i landet för att sprida metoden och få fler att sluta prata om samverkan och börja samverka på riktigt för att lösa samhällsproblem. Mer info om det kommer inom kort eller kan fås via mail till: mail@sohrab.se

 
704311_10151723321602224_767016859_o.jpg

Inspiration och kunskap

Genom berättelser från min egen resa både underhåller, inspirera och utbildar jag. Det blir lärorikt och fyllt av aha-upplevelser och skratt. Ingen lämnas oberörd. Jag har över 10 års erfarenhet av att tala runt om i landet och internationellt i bland annat Bryssel och Storbritanniens parlament. Jag är utbildad i retorik vid Uppsala universitet och har vunnit Rhetoric Slam (en tävling i retorik) när retorikexperten Elaine Eksvärd var jurymedlem. Från Elaine fick jag högsta möjliga poäng för mitt tävlingstal. Jag kan konsten att få ett tal att inte bara nå ut utan också sjunka in, beröra och förflytta den som lyssnar till en ny plats med nya insikter och nya tankar och känslor.

Paneldeltagande

Jag är en van och uppskattad paneldeltagare och skicklig moderator. Jag är flitigt anlitad att delta i paneler som rör näringslivsfrågor, arbetsmarknad, integration och inkludering. Ofta när jag bjuds in i paneler brukar jag ombededas göra ett kort inledningsanförande och därefter vara med i ett samtal eller få frågor från moderator och publik.

23231551_10155365111112224_7002388660071043260_n.jpg

Workshops & kurser

Jag är utbildad i att använda “design thinking” som modell för workshoparbete. Jag använder dessa metoder för att gemensamt med deltagare i mina workshops jobba fram lösningar på gemensamt formulerade utmaningar och problem. När jag bygger kurser så finns det alltid en öppen grundkurs som alla kan anmäla sig till. Redan på grundnivån ingår avstämningar på telefon före och efter kursen med alla deltagare. Dessa gör jag för att anpassa kursen efter deltagarna och lägga upp övningar och grupparbeten på rätt sätt. Därefter finns fortsättningskurser som jag specialdesignar helt efter deltagarna och ofta gör för hela arbetslag.

7B8A1451.jpg

Individuell rådgivning

Jag är personen som kollegor alltid ringt till när de behövt vägledning och stöd. Jag beskrivs som en duktig lyssnare och en person som är bra på att göra det yttersta för att förstå situationer innan eventuella råd dyker upp. Människor känner sig lyssnade på och förstådda när de pratar med mig och jag får ofta höra att jag har en superkraft i att empatisera och ge riktiga råd, inte tomt pepp och fina ord, till människor när de behöver det och där de behöver det. Från och med nu går det att boka mig som rådgivare i mer professionella former. Jag erbjuder såväl rådgivning per timme som olika paket baserat på vad du vill åstadkomma och var du befinner dig nu. Det går också att baka ihop föreläsning+ workshop med individuell rådgivning.

Milad+Mohammadi+7.jpg

MILAD MOHAMMADI, Årets Talare i Sverige, grundare av Järvaskolan

Sohrab Fadai är min mentor och förebild. En väldigt klok man som har modet att leva efter sina värderingar. 

0.jpeg

ELIN SUNDIN, HR SPECIALIST, Adecco Sverige

“Jag vill bara tacka för en fantastiskt inspirerande lunchföreläsning idag. Det ämne du berör är  aktuellt, viktigt och du berör det  ett sådant engagerat och medryckande sätt!”


2206535_1200_747.jpg

BEATA ALBERG, FÖRESTÅNDARE Folkhets hus i Rosengård Malmö

"Du är Sveriges mest energiske och inspirerande föreläsare. Sverige behöver dig mer!"

Kurs i Etisk Försäljning och kommunikativt ledarskap

Efterlängtad comeback! Etisk försäljning är tillbaka. Nu som halvdagskurs i Etisk försäljning och kommunikativt ledarskap.

Hur kan man påverka på ett etiskt sätt? Finns det en medelväg mellan passivt orderbokande och aggressiv hårdtrycksförsäljning? Kan man sälja utan att pressa andra?

"Etisk försäljning" är en bok jag skrev när jag tröttnade på alla krängande och dåliga säljare. Jag insåg att var och varannan person idag är i behov av att kunna sälja sina idéer, tankar, upplaga, produkter och tjänster. Alla behöver vi övertyga. Samtidigt så bär många på en bild av försäljning, retorik och att övertyga som är daterad.

Kursen bygger på metoder i upplevelsebaserad lärande och UGL som förutom att träna dina retorikfärdigheter också utvecklar dig i ditt personliga ledarskap och mod att våga gå utanför din komfortzon och tala från ditt hjärta. Kursen anpassas efter gruppens nivå, förutsättningar och behov.

Jag har tagit idéerna ur boken och den tidigare mycket uppskattade föreläsningen i Etisk försäljning och utvecklat en heldagskurs som bland annat ger deltagarna detta:

Förstå vad som hindrar dig

För den som inte är van att sälja så kan det ibland kännas tungt att ringa ett samtal eller ta en kontakt som andas det minsta av försök till övertygan. Vad är det som gör att det blir så? Det är olika för olika personer i olika situationer och i workshopen få du reflektera över och förstå ditt eget sätt att kommunicera och vad som händer hos dig i olika situationer. Efteråt kommer det kännas lättare och mindre konstlat att ta kontakt och det kommer göra att du också låter mer genuin och äkta i ditt samtal med kunden/den du vill övertyga vilket kommer öka din förmåga att nå fram med ditt budskap.

Hitta din övertygelse

Lär känna verktyg som hjälper dig att hitta till ditt “varför”, ditt brinn och syftet med det du gör. När du pratar från ditt varför, din djupaste övertygelse, så blir du också mer övertygande och hittar andra som också har samma varför. Du rekryterar rätt medarbetare, säljer till rätt kunder och når ut till rätt personer när du pratar från ditt varför.

Bli en bättre lyssnare

Det finns inget som kommer få dig att bli mer övertygande som förmågan att verkligen kunna lyssna på andra människor. Och inte lyssna för att svara utan att lyssna för att verkligen förstå. I kursen ger jag dig konkreta verktyg för att dagligen träna din förmåga att lyssna. Det är en superkraft som kommer hjälpa dig på många plan i ditt liv och det kommer garanterat att göra dig mer övertygande inför andra.

Strukturera ditt budskap

Lär dig hur du lägger upp och disponerar det du vill säga. Så att det inte bara når ut utan också in i de du pratar med. Oavsett om det är ett inspirationstal för att peppa medarbetare, ett samtal med en potentiall kund eller ny samarbetsparti eller ett komplext samtal med en medarbetare som behöver coachas och stöttas.

Bli en grym Storyteller

Du har säkert mött dem. Människorna som alltid lyckas riva ner skratt, applåder, få med sig människor och fånga människors intresse. De som livar upp och sprider positiv energi och kan vända en jobbig situation till en möjlighet. De har något gemensamt. De är grymma berättare, eller Storytellers. Du kan också bli det. I kursen lär jag dig hur.

Förstå och lär dig utöva konstruktiv kommunikation

Kommunikation kan vara aggressiv. Den kan vara passiv. Den kan vara passivt aggressiv. I dagens medieklimat och de debatter vi hör så är det sällan vi hör sant konstruktiv kommunikation som grundar sig i ett genomtänkt budskap och bottnar i grundade värderingar. Det är konstruktiv kommunikation som är grunden i etisk försäljning.

Lär dig nolltrycksförsäljning

Där traditionell försäljning lär ut “push” och “pull”, att med morötter och piska dra över den du talar med till din ståndpunkt så handlar nolltryckförsäljning om att hitta vägar att ställa dig på samma sida som den du pratar med. Se på situationen tillsammans. Förstå utgångspunkterna för motparten och ta bort de hinder som finns för er att nå en gemensam bild och väg framåt. Nolltrycksförsäljning handlar om att övertyga utan att behöva tjata eller bli krängande.


Röster om boken och kursen:
"Jag har länge sett mig som den mest genomtänkta säljaren i Sverige. Efter att ha läst Sohrabs bok om försäljning gör jag inte det längre." 
Carlos Rojas,
VD Sweden Research, tidigare grundare tidningen Gringo och MIKLO

"Mina kunder har aldrig varit så intresserade av det jag har att säga. Tack för dina tips och för din härliga inspirerande personlighet."
Annika Östman, PEP Worldwide

"Sohrab utmanade våra perspektiv på försäljning genom att belysa ett balanserat tillvägagångssätt som värnar om både effektivitet och rent samvete. Hans positiva energi och sunda livssyn är extremt smittsamt!" 
Tina Vikor projektledare MIKU

”Ett varmt för den inspirerande föreläsningen om boken "Etisk försäljning". Man blir glad och fylld med positivt tänkande!" 
Marianne Gottfridsdotter Nåhem Projektledare ALMI i Dalarna.

”Sohrab är proffsig, kunnig och väldigt engagerad.Tack vare honom har jag och många med mig fått upp ögonen för hur man kan kombinera företagande, försäljning och socialt ansvar." 
Maria Lindén Kataya kommunikation

Hittar du inte ett kursdatum som passar dig? Du kan anmäla allmänt intresse för kursen här för löpande info när nya datum dyker upp:

Namn *
Namn
ej obligatoriskt
ej obligatoriskt
Godkännande av behandling av personuppgifter enligt sidans integritetspolicy *