SOCIALLIBERALISM OCH SOCIALDEMOKRATI RÖR SIG NÄRMARE VARANDRAS FRAMTID ÄN ANDRA IDEOLOGIER

Stefan Löfven fortsätter att sondera terräng för att bilda en regering över blockgränsen och han gör det enligt mig på ett exemplariskt sätt. Jag är ingen som förbehållslöst har hyllat vår statsminister, tvärtom han liksom alla andra dagens politiska ledare fått sin beskärda del av min system- och strukturorienterade kritik för de problem, utmaningar och bekymmer vi har i det polariserade samhällsklimat som skapats. Men kanske är det just här när beståndsdelarna som krävs för att bilda en regering förefaller mer avlägsna och splittrade än någonsin som det krävs en riktig sammansvetsare och van förhandlare för att jobbet ska bli gjort. 

Read More
Sohrab FadaiComment
Livet blir inte detsamma

För mig kändes det som att gå sönder. Som att rivas itu och vecklas ut. Som att spricka och finna att det fanns ett stort kärleksfullt ljus inom mig som jag inte hade upptäckt tidigare. Ett ljus som väntade på att få skina och som nu skiner för dig. Som att plötsligt ha en manifestation av mitt eget hjärta utanför min kropp och se det bulta. Se det röra på sig. Se det gråta. Se det le. Se det finnas till. Och känna hur jag finns till inte bara genom min egen kropp längre utan också genom din. Genom dig. Hur dina behov, hur du har det, hur du mår, vad du känner och vad du vill blir det viktigaste i världen plötsligt. Hur allting i mig cirkulerar kring dig.

Read More
EFTERVALANALYS: ANNIE LÖÖF KAN BLI STATSMINISTER

Oavsett utgång så står det klart att en rödgrön regering inte kommer toleras av riksdagen. Fortsatt rödgrön regeringsbildning vid riksdagens öppnande om två veckor är därmed inte möjlig. Dock är det efter Jan Björklunds klargörande att beroende av SD inte är ett alternativ också tydligt att en alliansregering, eller för den del M+KD-regering, med understöd av SD, C+ L inte kan bildas.

Read More
På söndag

På söndag avgörs det. Har du bestämt dig?

Det blir ett otroligt avgörande val i år och att inte ta vara på sin röst är att överlåta andra att ta vara på ens tystnad. 

Personligen har jag landat i att det inte räcker för mig att bara rösta i år utan jag har valt att engagera mig och såväl valarbeta som kandidera för Socialdemokraterna här i Falun där jag bor. 

Så hur kom det sig att jag valde att engagera mig i just socialdemokraterna? En entreprenör och företagare som är sosse? Går det ens?

Read More
In i politiken

lla ska kunna känna sig välkomna, betydelsefulla och värdefulla.

Alla människor bär på en kraft som de skulle kunna dela med sig av till världen.

Om den kraften inte tas till vara på ett konstruktivt sätt, om den inte får bli den gåva till mänskligheten som den är ämnad till att vara, kommer den läcka ut på ett negativt sätt med destruktiva följder.

Vi måste ta vara på alla människors potential, vilja och drömmar.

Gör vi det kan vi skapa en värld där människan lever i välmående och harmoni med sin omgivning, djuren, naturen och världen vi är en del av.

Read More