Mina böcker & skrivande

När jag var 19 år gammal började började jag skriva professionellt. Jag skrev poesi och drama som människor ville läsa. Men för mig har aldrig skrivandet handlar om vad jag tror andra vill läsa eller vad jag kan tjäna pengar på. Jag har alltid skrivit om saker som intresserat mig, saker jag varit nyfiken på, saker som jag velat förstå bättre och det som jag velat gestalta. Eftersom jag hela tiden varit samhällsintresserad så har mitt skrivande ända från början handlat om samhällsfrågor och hur vi bygger ett hållbart samhälle i en föränderlig värld. Det har bara tagit sig olika former beroende på var jag har varit i mitt liv och vad jag varit nyfiken på. Jag låter nyfikenheten och upptäckslusten guida mig i mitt skrivande. Det finns mycket jag skulle kunna skriva och jag får ofta uppdragsförfrågningar kring skrivande och jag har turen och välsignelsen att kunna välja vad jag vill och inte vill jobba med och möjligheten att engagera mig i egna bokprojekt.

För den som vill går det att anlita mig som frilansskribent eller författarstöd och jag projektledar även hela bokprojekt från ax till limpa. Jag är särskilt intresserad av utrymmet där samhällsförändring och entreprenörskap möts och har specialkunskaper inom socialt entreprenörskap. Om du har en viktig bok som du tycker behöver nå ut men inte vet hur kan du kontakta mig så kan jag sätta ihop ett bokprojekt och involvera de främsta inom branschen för att göra din berättelse rättvisa. Det går också att anlita mig som skribent till tal, reportage, intervjuer, hemsidestexter och blogginlägg. Bara att höra av sig. Jag kanske inte kan tacka ja men det skadar inte att ställa frågan och jag kan säkert rekommendera någon som kan hjälpa dig.

 

Pågåeende projekt:

1540364677.jpg

Heartspace

En bok om konsten att möta varje människa som ett oläst kapitel i ett mästerverk du inte kände till av en författare du älskar.

En bok om transformativt ledarskap i det nya århundradet och att skapa utrymme för hjärtat att visa vägen, att leda genom att inge framtidstro och att förändra inifrån och underifrån för hållbar, bärkraftig utveckling.

Under 2019 kommer min fjärde bok “Heartspace- att leda genom att inge framtidstro" att publiceras.

Det är berättelsen om hur jag fann modet att följa mitt hjärta och mina drömmar och börja agera för att tillsammans med andra bidra till den förändring jag vill se i världen.

Boken innehåller medvetna och genomtänkta strategier för transformativt ledarskap. Den är avsedd för ledare som vill bidra till hållbar förändring, inkludering, och bygga verksamheter som baseras på etik, vänlighet, välmående och kärlek.

Boken baseras på fem års research under tiden som regionchef för Företagarna och ordförande som Young entreprenuers of Sweden. Jag utgår från egna erfarenheter och faktiska händelser och inkorkoperar lärdomar från de främsta ledarskapsprogram jag själv deltagit i. Framförallt från Höj Rösten Politikerskola, som lärt mig mer än all annan samlad utbildning. Och min IVLP, (International Visitors Leadership Program) resa som jag gjorde tillsammans med unga ledare utvalda från hela världen hösten 2017.

Boken kommer ges ut åtminstone på såväl svenska som engelska eftersom den är startskotten för den globala förändringsrörelse jag vill bygga tillsammans med dig och andra som läser den. Du kan förhandsbeställa ditt exemplar av boken nedan.

Boken kommer kosta 250 kr i bokhandeln men kan under begränsad tid förhandsbeställas nedan för specialpriset 200 kr.

Namn *
Namn
t ex fakturaadress leveransadress osv.
Skärmklipp 2018-10-08 14.04.10.jpg

Jobbiga boken

Boken som jag skriver för My dream now kallar vi för – ”Jobbiga boken”. Det ska bli en bok fylld med inspiration och kunskap om hur man tar sig till jobb. I boken belyser vi arbetslivet ur olika vinklar på ett lättsamt och lättförståeligt sätt för att ge ungdomar ett helhetsgrepp kring ett ämne som kan kännas överväldigande. Hur är det att arbeta och hur får man ett jobb? Jobbiga Boken är till för alla ungdomar. Jag projektleder och skriver jobbiga boken. Är du intresserad av att förhandsbeställa ett exemplar eller veta mer? Är du arbetsgivare och vill vara med i Jobbiga boken? Hör av dig med nedan formulär.

Namn *
Namn
 

Tidigare böcker:

Klicka på bilden för att beställa boken hos Adlibris (öppnas i nytt fönster)

Klicka på bilden för att beställa boken hos Adlibris (öppnas i nytt fönster)

SAmma färg på himmelen

"Samma färg på himmelen" är en berättelse om de svåra beslut och utmaningar som kärleken kan sätta oss i. Det är en berättelse som tar sitt språng ur en modern nutid. En global och teknologiserad värld. En tid då allt är nära, men där allt också kan kännas skrämmande avlägset. Pjäsen blev intagen i pjäsprojektet "Nya pjäser nya världar" och min text var, bland hundratals alster, en av de sex utvalda dramatiker som fick jobba vidare med sin text tillsammans med professionella dramaturger. Resultatet för min del blev denna pjäs och diktsamling som bland annat haft reading på Dalateatern, Teater Scenario och Riksteatern. Bakom projektet stod Gottsunda dans och teater i Uppsala, Folkteatern i Göteborg, Ung scen öst i Linköping, Helsingborgs stadsteater, produktionsgruppen Intercult i Stockholm samt Dalateatern. Projektet stöddes av Stiftelsen framtidens kultur.


Etisk försäljning

I ett antal år jobbade jag som säljare. Jag sålde allt från teaterföreställningar till IT-tjänster och var rätt bra på det. Men jag kände inte igen mig i den säljlitteratur som fanns på marknaden. Jag tyckte den var för “säljig”, dvs för mycket fokus på att kränga och för lite på att verkligen förstå och möta kundens behov på riktigt. Så jag valde att skriva en egen bok som blev väldigt uppskattad. Man skulle kunna kalla den säljboken för dig som hatar säljare men inser att du måste kunna sälja själv för att kunna påverka andra i din vardag, få igenom dina idéer och förverkliga projekt.

"Etisk försäljning" tar upp problematiken med påverkan ur ett etiskt perspektiv och föreslår praktiska lösningar för den som vill sälja och nå ut med sina produkter och tjänster utan att sälja ut sig själv eller sitt samvete. 

Om jag skulle skrivit boken idag så är det mycket jag skulle lägga till och en del som skulle få ryka bort men samtidigt finns det mycket som står i den här boken som är sådant som få andra säljböcker tar upp på samma sätt. Jag har en vän som tyckte om den här boken så mycket att han köpte upp ett helt gäng och gav den i present till alla han kände som jobbade med försäljning eller påverkan på något sätt. Hösten 2018 lanserar jag en kurs i Etisk försäljning som bygger på boken men också innehållet många praktiska verktyg och tips och tricks som jag utvecklat efter att boken skrivits. Boken är fortsatt en god grund och kommer användas som kurslitteratur till kursen.

Klicka på bilden för att beställa boken hos Adlibris (öppnas i nytt fönster)

Klicka på bilden för att beställa boken hos Adlibris (öppnas i nytt fönster)


Klicka på bilden för att beställa boken hos Adlibris (öppnas i nytt fönster). Boken är slut i tryckt format och därför går länken till boken som ebok. Några få enstaka tryckta exempelar finns kvar hos mig. Maila mig om du hellre vill ha ett tryckt så kanske jag kan lösa det.

Klicka på bilden för att beställa boken hos Adlibris (öppnas i nytt fönster). Boken är slut i tryckt format och därför går länken till boken som ebok. Några få enstaka tryckta exempelar finns kvar hos mig. Maila mig om du hellre vill ha ett tryckt så kanske jag kan lösa det.

Munken som blev multientreprenör

Under mer än ett års tid skuggade jag en ung entreprenör Michel Issa på hans väg mot framgång. Resultatet blev en bok om hans resa, hans värderingar drömmar och mål. Jag såg potential i Michel att inspirera andra ungdomar med entreprenörsdrömmar därför var det väldigt roligt att vara med och skriva boken. Efteråt är det många unga som hört av sig och sagt att boken inspirerat dem till att lära sig mer om entreprenörskap och läsa fler böcker i ämnet. Boken blev en stor succé. Den blev den mest sålda boken om entreprenörskap i Sverige året då den kom ut och gick snabbt upp på topplistorna hos internetbokhandlarna.